
jueves, 26 de noviembre de 2009
TEB del Raval

Sobretot ens van obrir la ment per entendre quin paper realitzaven les TICS exactament més enllà d’utilitzar programes com el powerpoint, excel o crear una autobiografia amb el movie maker. Particularment crec que va ser una xerrada molt adequada i encertada ja que ens va ajudar a veure com s’utilitzaven les TICS, com aquestes ajudaven als joves a insertar-se a la societat i crear un vincle tant amb el barri com amb els altres companys.
Algunes de les activitats que realitzaven els nois i noies del TEB eren per exemple mitjançant la música (blogs de hip-hop, la participació en una radio local, cançons, vídeos elaborats per ells sobre les seves aficions i els seus interessos...) Realment va ser molt interessant comprovar i observar amb els nostres pròpis ulls aquesta manera d’apropar als nois i noies a les xarxes socials, a l’internet i l’esforç que havien de fer per acostar-s’hi.
Web 2.0
Va ser una conferència interessant ja que ens va endinsar més en la tecnologia i sobretot entendre a grans trets què era la Web 2.0 i la gran diferència que la separa de la Web 1.0. Mentre que la Web 2.0 ens permet més crear una xarxa més àmplia tant en comunicació, com en compartir imatges, textos, vídeos, música o treballar en cadena i sobretot la Web 2.0 la fem nosaltres, d'altra banda la Web 1.0 està elaborada per a persones i no tan sols internautes o visitants.
Bé, us deixo un vídeo que explica una mica la Web 2.0 mitjançant animació!
jueves, 29 de octubre de 2009
Cultura tecnològica i educació
El text Cultura tecnológica y educación, extret de l'obra Hoy ya es mañana. Tecnologías y educación: un dialogo necesario d'A. Álvarez i R. Méndez ens planteja i ens obra la visió del significat de tecnologia no tan sols com aparells que s'activen apretant un botó o un interruptor sinò en un sentit molt més ampli.
Els autors per a explicar-nos quines són les diferents tecnologies existents, les classifica en quatre apartats diferents:
- Tecnologies organitzatives: les que abarquen tot tipus d'organització social, que no són tangibles a diferència de les que a continuació esmentarem i que estàn coordinades per a un grup. Ex: els castellers, la disposició d'una orquestra, una manifestació...
- Tecnologies artefactuals: aquelles que s'identifiquen desde sempre amb la tecnologia. Són instruments tangibles i palpables, és a dir, materials. Ex: un cotxe, un ordinador, un ascensor...
- Tecnologies simbòliques: les quals estàn relacionades amb els símbols, representacions de la realitat, icones... Ex: senyals de trànsit, una bandera...
- Tecnologies biotecnològiques: aquelles que es refereixen a la manipulació de la vida biològica. Ex: fecundació in vitro, vacunes...
Per tant com a conclusió podem extreure que la tecnologia va més enllà d'un aparell electrònic, la tecnologia ens envolta constantment en molts aspectes de la nostra vida i també cal esmentar que la gran part de les tecnologies estàn constituides per un aspecte clau i el que les diferència entre elles és l'element que hi predomina, dit d'una altra manera, tot i que estiguin separades moltes es relacionen entre si.
jueves, 8 de octubre de 2009
Nativa o immigrant digital?
Ei! Benvinguts!
Fins aviat!